Voorbeeldmotion
consult

Bouw om trots op te zijn

"Wij willen dat alle teams in de bouw uitblinken." Dat is de missie van Motion Consult. Ze beloven het ook hun klanten: wij laten jouw team uitblinken. 

De bouw raakt ons allemaal. De bouw heeft steeds vaker steeds meer invloed op ons leven. In ons dichtbevolkte landje kun je geen spa meer in de grond steken, zonder dat er mensen zijn die daar last van kunnen hebben. Daarnaast moet de bouw steeds sneller en efficiënter. Dat raakt natuurlijk ook de kwaliteit waarmee projecten worden opgeleverd. Er staat druk op de ketel, helemaal nu de crisis in de bouw aanhoudt. Dus staat er ook veel druk op de teams die in de bouw verantwoordelijk zijn voor het tot stand brengen van bouwwerken. Hoe beter de samenwerking in teams, hoe beter het resultaat, hoe beter ook het bouwproces. 

Helaas is het omgekeerde vaak het geval. Budgetoverschrijding, uitlopende planning, overlast voor de omgeving, rechtszaken en andere problemen achtervolgen veel projecten. De oorzaak zit vaak in de gebrekkige samenwerking binnen de teams.

Dit schrijft Motion Consult zelf:
"We weten dat sommige projecten er op het oog prachtig bij liggen. Maar we weten ook dat mensen die bij dat project betrokken zijn, er met een grote boog omheen rijden. Ze willen niet herinnerd worden aan alle ellende in de samenwerking. Wij gunnen het deze mensen trots te kunnen zijn. Niet alleen op de technische realisatie, maar ook op de manier waarop ze hun project hebben gerealiseerd. We gunnen het de sector om trots te kunnen zijn op zichzelf. We vinden het ook zelf inspirerend om langs bouwwerken te rijden waaraan wij op onze eigen manier hebben meegebouwd."

 

 

Van product naar verhaal

"Help ons om minder te sleuren, we doen de goede dingen, maar krijgen het niet goed voor het voetlicht." Toen we kennismaakten met Roland, Eva en hun team, waren dat de centrale vragen. Zoals veel adviesbureaus levert Motion Consult met passie, verstand van zaken en tomeloze inzet veel meerwaarde voor hun klanten. Maar vaak bleef het bij 'af en toe een product leveren'. Het lukte minder goed om 'the big picture' over te brengen. Dat is jammer voor zowel de klant als Motion Consult zelf. Alle reden dus stil te staan bij de vraag 'wie zijn wij en wat betekenen wij?'.

acties.....

In zo'n team wil iedereen wel werken

Zonder teamwork geen bouw. Eiffeltoren, vinexwoning, Erasmusbrug of wolkenkrabber, ze waren er nooit gekomen als mensen niet hadden leren samenwerken. Zeker in de bouw is dat eigenlijk best bijzonder. Bij bouwprojecten werken verschillende partijen (opdrachtgever, architect, aannemer, installateurs, adviesbureaus) samen om iets van de grond te trekken. Al die partijen hebben verschillende belangen en verschillende bedrijfsculturen. Voeg daar nog wat persoonlijke componenten aan toe (leeftijd, opvoeding, culturele achtergrond, karakter) en je hebt een cocktail die een goede samenwerking niet vanzelfsprekend maakt.

Motion Consult helpt teams om beter te presteren. Niet door ze een dagje te laten survivallen, maar 'gewoon' door ze tijdens de vergaderingen te helpen inzien wat er écht gebeurt. De mannen en vrouwen van Motion Consult doen je de ogen open, ze zetten de ondertiteling aan. Iedereen die vergadert, herkent 'het'. Mensen zeggen het ééen, ze bedoelen iets anders. Of ze zeggen niets, terwijl ze diep van binnen koken. Of...vul maar in. De teamcoaches van Motion Consult helpen teams om te zeggen wat niet gezegd wordt, maar wel gezegd moet worden. Zo komt de focus op het teamdoel te liggen en kan een 'vechtteam' te veranderen in een 'uitblinkend team'.