Blog over betekenis en identiteit

 • share

  • blog

   Twee jaar geleden schreef ik een artikel voor website consultancytype.nl over de vraag 'wat zegt je auto over je?'. Onlangs werd ik gebeld om hierover iets te vertellen in het programma Gijs 2.0 op radio 2. Hieronder het originele artikel.

   Je kent dat wel. Zo’n hijgerig BMW-drietje in je nek. In je achteruitkijkspiegel zie je een strak verpakt baasje met té gelikte stropdas en dito coiffure. Zijn verblindende koplampen en manende knipperlicht dwingen je opzij.

    

   lees verder blog
   blog

   Het gemiddelde percentage ziekteverzuim in Nederland is ongeveer 4%. Onder zelfstandigen (al dan niet met personeel) is het percentage maar 1,5 procent. Toch betalen zelfstandigen zich scheel aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Een broodfonds is daar een geweldig alternatief voor.

   lees verder blog
   blog

   Laten we er maar voor uitkomen: wij zijn gefascineerd door technologie. Niet omdat we gadgetfreaks zijn (dat zijn we) of omdat we dagelijks uren achter ons scherm zitten (dat doen we). Nee. Het heeft alles te maken met onze idealen. Idity bestaat om een betere wereld dichterbij te brengen, en we zijn ervan overtuigd dat technologie daarvoor een uitgelezen gereedschap is.

   lees verder blog
   blog

   RaboBashen

   31-10-2013 - door Rob Bosveld Google+

   Zevenhonderdvierenzeventigmiljoen. Dat is niet niks. Daar kun je een hoop maatschappelijke problemen mee oplossen. Heel wat huizenbezitters die moeite hebben om hun hypotheek op te hoesten, zouden daarmee uit de brand zijn. En als het de coöperatieven tegenzit, blijft het niet bij die driekwartmiljard. Om nog maar niet te spreken van de imagoschade die de bank oploopt. Raiffeissen draait zich in zijn graf om. 

   lees verder blog