Rob Bosveld - BetekenisBouwer

 • share

  • Welkom onder de levensboom

   Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mensen en organisaties in mijn omgeving kan laten bloeien. Daar kom ik m'n bed voor uit. "Bloeien?" vraag je je misschien af, "wat bedoel je daarmee?" Ik zal proberen het uit te leggen.
   Iemand die bloeit is aantrekkelijk. Een bedrijf dat bloeit aanstekelijk. Daar willen mensen bij horen, het is goed toeven onder de takken van zulke mensen en organisaties. Zulke mensen en organisaties gaan ook groeien. In de diepte, de hoogte of de breedte. De vruchten komen dan vanzelf. Beetje dromerig? Absoluut! Samen met mijn compagnon Bart ben ik idity begonnen, omdat we denken dat het beter kan. Als wij zouden stoppen met dromen, zouden anderen daar onder lijden en wijzelf ook. We kunnen eigenlijk niet anders. Deze tijd vraagt meer dan ooit om mensen met een visioen. Daar is niks dromerigs aan. Waarom zou je niet nu al gaan leven zoals je van plan bent om later te doen?

   Paradigma
   Ik geloof in leven en werken vanuit betekenis. In mijn paradigma is winst een middel, geen doel. Mijn leven en werken is erop gericht om je te helpen je betekenis te ontdekken en uit te dragen. Zodat vanaf nu geen dag in je leven verspild is. Dan kom jij tot je recht, je bedrijf, de mensen om je heen en de samenleving wordt er mooier door. 
   In mijn dagelijks werk help ik organisaties om hun betekenis te (her)ontdekken en te vertalen naar oprechte en aansprekende marketing en communicatie. 

   Levensboom
   Kiezen voor betekenis heeft voor mij veel te maken met het kiezen voor je oorsprong. Voor wie je bedoeld bent te zijn. Het gaat over 'tot je bestemming komen'. Veel mensen komen niet tot hun bestemming. Ze gaan dood met het lied nog in ze, zonder dat iemand het ooit heeft gehoord.

   In het boek Genesis (dat oorsprong of begin betekent) staat er midden in het paradijs een Levensboom, de boom van vervulling en bestemming.
   Ik gun je van harte dat jij een levensboom zult worden. Dat je zult ontdekken wie je bent en hoe je bedoeld bent en dat anderen onder jouw takken rust vinden. Ik gun je dat je ontdekt dat je pas gelukkig wordt in relatie met anderen. Dat de druk om te presteren omdat je baas, je vader of je partner dat wil, wegvalt. Dat je niet langer gebukt zult gaan onder de zweep van eisen en prestaties, maar dat je zelf zult kiezen om je roeping te volgen. 

    

    

    

    

   .