Identiteitscrisis - Waarom doen wij ertoe?

 • share

  • Wie zijn wij? Waar staan wij eigenlijk voor? Waarom doen we ertoe? Het zijn logische vragen die vaak opkomen na gebeurtenissen met een grote impact op de organisatie. Een ongelukkige fusie, een crisis in het bestuur, een groot conflict tussen personeel en management, aanhoudende negatieve publiciteit het zijn allemaal aanleidingen waardoor je als organisatie in een identiteitscrisis kunt belanden. Dat onderkennen is op zich al waardevol. Er zijn genoeg organisaties die uit alle macht proberen hun stand op te houden. Dat heeft meestal desastreuze gevolgen. Eerst intern en vroeg of laat ook extern.

   Ertoe doen

   Elk mens wil ertoe doen. Voor organisaties is het niet anders. Bij een identiteitscrisis staat de verbinding tussen de daden (wat je doet en hoe je dat doet) van de organisatie en haar bestaansrecht (waarom je dat doet) onder druk. De grootste uitdaging is om niet weg te lopen voor fundamentele vragen. 

   van crisis naar kans

   Het (her)vinden van jullie gezamenlijke passie en drijfveren, is de eerste stap om de crisis te boven te komen. Sterker nog. Wij denken dat je van een identiteitscrisis een kans maakt als je de waarom-vraag opnieuw durft te beantwoorden. Wij helpen je daar graag bij. Je kunt daar nu al mee starten door je in te schrijven voor de online leergang 'betekenis en identiteit'. Die leergang is kosteloos. Mocht je eens willen verder praten over jullie situatie, dan mag je natuurlijk ook eens bellen.