Identiteit en betekenis na grote imagoschade

 • share

  • Een tragische ongeval, een slepende affaire of een serie incidenten... De organisatie krijgt zwaar op haar falie. De pers gaat ook flink over de club heen, een spoor van verwijten en teleurstelling achterlatend. De publieke opinie maakt gehakt van jullie. De goede naam is te grabbel gegooid. Niemand durft op een verjaardag nog te zeggen dat ze dáár werken. 

   Imago of identiteit?

   We begrijpen dat je niet in een benijdenswaardige positie verkeert als organisatie. Toch is dit een kans. Er kan veel goeds uit dit moment voortkomen. Dit is hét moment om een hele grote spiegel te pakken en daar met elkaar eens heel diep in te kijken. Tijd voor reflectie op de identiteit en betekenis. Stel jezelf de lastige vragen: Waarom bestaan wij eigenlijk? Hebben we nog wel bestaansrecht? Wat drijft ons ten diepste? Waarom is het zo fout gegaan? Wat heeft dat te maken met waar wij samen voor staan? Stáán we daar (nog) echt voor? Of zeggen we dat alleen maar?

   Veel organisaties maken zich in dit soort situaties vooral grote zorgen over hun imago. Er is een begrijpelijke behoefte om 'iets te doen'. Een campagne, mooie advertenties, een aantal goede daden of zelfs een hele nieuwe naam. Maar wees eens eerlijk, helpt dat? Mensen zijn zo gewend aan dit soort daden, ze prikken er dwars doorheen. Daarnaast zit je intern nog steeds met de erfenis van een beladen verleden. Hoe krijg je de spirit weer terug? De trots op de organisatie? Hoe kun je samen met je medewerkers en klanten weer naar de toekomst gaan kijken? Hoe herstel je het vertrouwen?
    

   herbronnen

   Als jullie het voorelkaar krijgen om écht de diepte in te gaan, te herbronnen, dan zou de crisis wel eens het beste kunnen zijn wat je ooit is overkomen. Nee, dit is niet de makkelijkste weg, maar wel de meeste waardevolle.
   Heb jullie hulp nodig? Een manier om het gesprek aan te gaan? Bel ons eens voor een vrijblijvende kennismaking, we willen graag helpen om het vuur weer te laten ontbranden.