betekenis doet bloeien

 • share

  • Wanneer leef je echt? Wanneer voel je tot in je tenen: hiervoor besta ik? Let's face it: veel reclame en marketing vertelt je hoe je gelukkig wordt door je te richten op jezelf. Dat je pas werkelijk meetelt of gelukkig wordt als je dit hebt of dat doet. Toegegeven: ik geniet ook erg van mijn iPad, huis en auto. Maar in alle eerlijkheid ontbrandt mijn passie er niet door. Leuk spul, maar beperkt houdbaar.

   Vuur en vlam

   vuur en vlamMensen raken pas echt in vuur en vlam als ze iets gaan doen waardoor ze ontdekken: 'ik doe ertoe', 'ik ben van betekenis'. Het mooie is: dat is altijd gericht op anderen. Op het moment dat je ontdekt wie jij bent voor anderen, heb je de sleutel tot werkelijke vervulling gevonden. Wie zijn de meest inspirerende mensen die jij kent? Van welke mensen denk je: dát voorbeeld wil ik volgen? Grote kans dat het mensen zijn die zich niet primair met zichzelf bezighouden. Het gave is: als je je richt op anderen, dan komt dat bij je terug. Als jij je vanuit je eigen kracht focust op wat je voor anderen kunt betekenen, dan kom jij tot bloei. Dan word je een mooier mens en zal je leven je meer bevredigen.

   Organisaties

   organisatiesWat geldt voor jou, geldt ook voor jouw organisatie. Ga maar na: hoe zou het zijn als medewerkers vanuit hun persoonlijke missie voor jou werken? Omdat ze geloven in waar jouw club voor staat? Niet omdat ze een goed salaris krijgen, of een vette bonus? Wat zouden klanten daarvan merken? Wat zou het betekenen voor de manier waarop jullie afspraken maken met elkaar? Wat zou het betekenen voor veiligheid en gezondheid, voor kwaliteit van producten of processen? Zouden ze slechter worden of beter? Wat zou dat betekenen voor je winstgevendheid?

   Dromen?

   geitenwollensokIs dit dagdromen? Geitenwollensokken-praat? Of zou je het eigenlijk wel willen, maar weet je gewoon niet hoe je dat bereikt? Wees gerust, je bent niet de enige die met enige scepsis de telefoon heeft gepakt. Wij weten dat het kan. Ook bij jullie. En wij staan in vuur en vlam omdat we het jou ook gunnen om vanuit dat perspectief te gaan werken. Bel gerust of kom langs op ons spreekuur. Zonder verplichtingen; simpel omdat we je graag iets moois geven.